CBJAZZ

CBJAZZ

Projektazonosító: HU07-0233-B1-2016

Projektgazda/Projekt Promoter

Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Program Operátor/Programme Operator

Miniszterelnökség - Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság /

Prime Minister’s Office, Deputy State Secretariat Responsible for Cultural Heritage, Social Affairs and Major Cultural Investments

 

Megvalósítási időszak/Implementation period

2016.05.01-2017.04.30.

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

Kjell Kalleklev Management AS

Összköltség / Total budget (EUR)

54 661 652 HUF/ 179 985,68 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

49 195 486 HUF/ 161 987,11 EUR

Projekt aloldal

A magyar és norvég szervezetek által közösen megvalósított CBJAZZ projekt középpontjában a jazz zenei művészeti ág, illetve az előadóművészek munkájának megismertetése, népszerűsítése áll.

A magyar és norvég zenei partnerség legfontosabb eredménye, hogy a jazz műfajt közérthetővé tették a széles közönség számára, köszönhetően részben a Magyarországon és Norvégiában megtartott koncerteknek, részben pedig annak az egyedi zenei oktatási kurzusnak, melyre az ország minden részéről érkeztek tanulók, amatőr és profi jazz-zenészek.

A projekt során kétoldali együttműködés keretében a jazz stílussal kapcsolatban kialakított képet egy magasabb szintre emelték. A Zala Megyei Fejlesztési Nonprofit Kft. norvég partnerével közösen létrehozott egy közös szakmai jazz platformot, valamint norvég-magyar koprodukció keretében megjelent egy hanglemez, továbbá videoklipek kerültek leforgatásra.

A projekt hivatalos honlapján (http://cbjazz.omega-csoport.hu/) a projekt eredményei, így az elkészült videoklipek is megtekinthetőek.