Tartalom megjelenítő

Március 10-ig jelentkezhetnek önkrományzatok a Kapacitásfejlesztés programterület partnerkereső rendezvényére

Március 27-től lehet beadni a „Bilaterális tevékenységek a Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés Programterületen” című felhívás pályázatait. A Program Operátor norvég projekt partner kereső rendezvénnyel is segíti a felhívásban érdekelt, harmincezer főnél kisebb települések önkormányzatait.

A programterület átfogó célja a magyar közintézmények kapacitásainak megerősítése, humán erőforrásainak fejlesztése, hasonló feladatokat ellátó norvég intézményekkel és hatóságokkal való együttműködés és tudástranszfer által. A program keretében minden projekt egy vagy több norvég intézménnyel partnerségben valósul meg.

A megjelent felhívásban a harmincezer főnél kisebb lakosságú magyarországi önkormányzatok jogosultak pályázni. A donor projekt partnerek körében intézmények és nonprofit szervezetek jelentkezését várják. A részletes felhívás és mellékletei az EGT és Norvég Alapok program aloldalán elérhetőek.

A felhívás céljaival összhangban a Program Operátor Projekt partner kereső rendezvényt is szervez 2017. március 20-21-én, Visegrádon, melynek jelentkezési határidejét március 10-ig hosszabbították meg. A rendezvényen való részvétel nem jelent kötelezettségvállalást a pályázásra. A részvétel regisztrációhoz kötött, ám díjtalan.

A felhívásban vagy a bilaterális kapcsolatok építésében érdekelt önkormányzatok és norvég intézmények a részvételtől függetlenül regisztrálhatnak az online Projekt Partner Keresőben és böngészhetnek a Projekt partner keresők listájában.