Tartalom megjelenítő

Norvég-magyar konferencián kereshettek projekt partnereket a hazai önkormányzatok képviselői


Capacity Building Matchmaking Event - Visegrád

 

 Március 27-től lehet beadni a „Bilaterális tevékenységek a Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés Programterületen” című felhívás pályázatait. A Program Operátor norvég projekt partner kereső rendezvény szervezésével segítette a felhívásban érdekelt, harmincezer főnél kisebb települések önkormányzatait. A programon több mint negyvenen vettek részt, norvég és magyar intézmények és szervezetek képviselői.

A Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés Programterület átfogó célja a magyar közintézmények kapacitásainak megerősítése, humán erőforrásainak fejlesztése, hasonló feladatokat ellátó norvég intézményekkel és hatóságokkal való együttműködés és tudástranszfer által. A program keretében minden projekt egy vagy több norvég intézménnyel partnerségben valósul meg. A megjelent felhívásban a harmincezer főnél kisebb lakosságú magyarországi önkormányzatok jogosultak pályázni. A donor projekt partnerek körében intézmények és nonprofit szervezetek jelentkezését várják. A részletes felhívás és mellékletei az EGT és Norvég Alapok program aloldalán elérhetőek.  

A felhívás céljaival összhangban a Program Operátor Projekt partner kereső rendezvényt szervezett 2017. március 20-21-én, Visegrádon. A szakmai konferencia megnyitóján dr. Korponai Gergő, a Miniszterelnökség osztályvezetője köszöntötte a résztvevőket. Gunnbjorg Navik, a önkormányzatok szövetségének (KS) képviseletében a potenciális projekt partner kapcsolatokban rejlő lehetőségeket norvég szemszögből mutatta be. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) részéről Sabján Katalin és Krausz Veronika tartottak előadást a magyarországi intézményi struktúráról és szabályozásokról. Barabásné dr. Zsemlye Zsófia a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség (NFFKÜ Zrt.), mint a Norvég és EGT Alapok magyarországi Végrehajtó Ügynökségének képviselője részletesen bemutatta a „Bilaterális tevékenységek a Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés programterületen” című felhívást és a pályázás operatív részleteit. A program délutáni szekciójában a magyar résztvevőknek lehetősége nyílt a személyes megbeszélésre és projektötleteik megvitatására is a norvég partnerekkel.

A Program Operátor a sikeres projekt partner keresést a továbbiakban online alkalmazással is segíti: a felhívásban vagy a bilaterális kapcsolatok építésében érdekelt önkormányzatok és norvég intézmények regisztrálhatnak az online Projekt Partner Keresőben és böngészhetnek a konferenciát követően frissülő Projekt partner keresők listájában.

A „Bilaterális tevékenységek a Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés Programterületen” felhívás pályázati felülete március 27-én nyílik meg a NORA rendszerben.