Tartalom megjelenítő

Megjelentek a „Városi épített kulturális örökség megőrzése" és a „Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése" c. pályázati felhívások a Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása program keretében

Örömmel értesítjük a tisztelt pályázókat, hogy a Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása programterület keretében megjelentek a városi és vidéki épített, valamint a természeti örökség védelmét szolgáló pályázati felhívások.

A Városi épített kulturális örökség megőrzése c. pályázati felhívás célja városi életforma színtereiként szolgáló leromlott állapotú országos műemléki védelem alatt álló épített kulturális örökségi értékek és kapcsolódó táji környezetük hiteles és fenntartható megújítása, kulturális funkcióiknak megerősítésével és nagyközönség számára elérhetővé tételével, ezáltal enyhítve a társadalmi egyenlőtlenségeket.

A Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése c. pályázati felhívás célja a hagyományos vidéki életmódhoz, a természetközeli területhasználathoz és tájgazdálkodáshoz kapcsolódó épített örökségi érték és táji környezet fenntartható módon, a helyi szereplők bevonásával történő helyreállítása, megőrzése és élményszerű bemutatása.

Pályázatot benyújthatnak központi költségvetési szervek, önkormányzatok és társulásaik, non-profit szervezetek, alapítványok, egyházak és egyházi intézmények.

A támogatás mértéke a pályázó szervezeti formája alapján az elszámolható költségek max. 100/95/90%-a, az igényelhető támogatás

  • Városi épített kulturális örökség megőrzése c. pályázati felhívás esetén 500.000 – 1.000.000 EUR
  • Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése c. pályázati felhívás esetén 200.000 – 500.000 EUR

A pályázatok végső benyújtási határideje 2014. május 21.

A pályázati felhívások elérhetőek az alábbi linkeken:

  • Városi épített kulturális örökség megőrzése: magyar, angol nyelven
  • Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése: magyar, angol nyelven

A pályáztok leghamarabb 2014. február 21-től beadhatóak, azt megelőzően válnak elérhetővé az elektronikus pályázati rendszer (nora.norvegalap.hu), valamint a pályázat beadásához szükséges mellékletek.

A nagy pályázói érdeklődésre való tekintettel a felhívásokhoz kapcsolódóan a Program Operátor az indikátorok megfelelő értelmezéséhez definíciós adatlapokat bocsát ki, amelyek elérhetőek lesznek a program honlapján. A mellékletek és az indikátor definíciós adatlapok megjelenésével kapcsolatosan kérjük, kísérjék figyelemmel a program honlapján megjelenő közleményeket!