Kutatásfejlesztés, élelmiszeripari hulladék kibocsátás csökkentése, technológia korszerűsítése, kapacitásduplázás, energiahatékonyság növelése.

Kutatásfejlesztés, élelmiszeripari hulladék kibocsátás csökkentése, technológia korszerűsítése, kapacitásduplázás, energiahatékonyság növelése

Projektazonosító: HU09-0064-A1-2013

Projektgazda/Projekt Promoter

Univer-Product Termelő és Kereskedelmi Zrt.

Program Operátor/Programme Operator

Szent István Egyetem

Megvalósítási időszak/Implementation period

2014.05.05-2014.10.31

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

 

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

TC Group AS

Összköltség / Total budget (EUR)

1 163 131 621,53 HUF/ 4 104 204,73 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

453 440 000 HUF/ 1 600 000 EUR

Projekt aloldal

A projekt tárgya a paradicsom feldolgozási technológia környezetbaráttá tétele, korszerűsítése, a kapacitás megduplázása, a hulladék és ÜHG kibocsátás mértékének lényeges csökkentése és az energiahatékonyság növelése.

A projekt céljai:

- Paradicsom feldolgozó kapacitás duplázása, a napi 1000 t/nap feldolgozó kapacitás növelése napi 2000 t/nap értékre.

- Technológiai víz felhasználás fajlagos mennyiségének csökkentése.

- Hulladékok közül a leválasztható iszap és sár visszajuttatása a termőföldre.

- Passzírhulladék mennyiségének és nedvesség tartalmának csökkentése.

- CO2 kibocsátás csökkentése a keletkező passzírozási hulladék elégetésével biomassza kazánban.

- Csomagolóanyag felhasználás csökkentése.  

A projekt céljai megvalósultak, melyről évenként számot adunk.

 

Médiamegjelenések:

https://youtu.be/JiGMEPcvcps

Nagyszabású Univer projekt a Norvég Alap bevonásával

Sikeres paradicsom projektet zárt az Univer

Hárommilliárdos fejlesztés az Univernél

Hárommilliárd forintos fejlesztés az Univernél