Tartalom megjelenítő

Ösztöndíjlehetőségek megújuló energiafelhasználással kapcsolatos képzésen való részvételre

Megjelent a Megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos képzésen való részvétel biztosítása: Alprogram 1: Mesterképzésen való részvétel biztosítása, Alprogram 2: Rövid képzésen való részvétel biztosítása c. pályázati felhívás a Megújuló Energia program keretében

Örömmel értesítjük a tisztelt pályázókat, hogy elindult a Megújuló Energia programterület keretében a Megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos képzésen való részvétel biztosítása pályázati felhívás.

A Megújuló Energia program keretében, a pályázati felhívás célja az állampolgárok képzése, tudásuk bővítése célirányosan, a megújuló energiaforrások hasznosítása területén. A pályázati felhívás célcsoportja a magyarországi megújuló energiaforrással foglalkozó állami, vagy közvetett állami tulajdonú intézmények, háttérintézetek, gazdasági társaságok, kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények. A projektek végső kedvezményezettjei (képzésen, workshopon, konferencián részvevő személyek) felsőoktatási oktatók, doktori képzésben vagy mesterképzésben résztvevő személyek, felsőoktatásban dolgozó személyzet, kutatók, egyéb nem felsőoktatási intézménynél munka-, vagy egyéb jogviszonyban álló személyek lehetnek.

Az igényelhető támogatás minimum 3000 euró, maximum 30.000 euró, a támogatás mértéke az elszámolható költségek 100%-a.

A pályázatok elbírálása a beadási határidőt követően egyszerre indul meg.

Beadási határidő:

  • Alprogram 1: Mesterképzésen való részvétel biztosítása esetében 2014. április 15.
  • Alprogram 2: Rövid képzésen való részvétel biztosítása esetében szakaszosan, de legkésőbb 2015. október 31.

A pályázati felhívások elérhetőek az alábbi linkeken:

Angol nyelven: link

Magyar nyelven: link

Amennyiben a két dokumentum között eltérés van, az angol nyelvű pályázati felhívás tekintendő mérvadónak.

A pályázati űrlap kitöltését az alábbi felületen (https://nora.norvegalap.hu/) regisztrálva, az „Aktuális pályázati kiírások" gombra kattintva kezdheti meg, az Általános Pályázati Útmutató elérhető a program honlapján a http://www.norvegalap.hu/altalanos-palyazati-utmutato címen.