Tartalom megjelenítő

Tájékoztató workshop a Megújuló energia programterület Geotermális Képzési Programjáról

A projekt tájékoztató workshop keretében elsősorban egyetemek, szakmai szövetségek és kutatóközpontok képviselői ismerhették meg a Geotermális Képzési Program az ENSZ Egyetemen, Izlandon (UNU-GTP) című, a Megújuló energia HU03 program területén támogatott,Nemzeti Fejlesztési Minisztérium saját kezelésében lebonyolított projektet.

A 2017. április 27-i  workshop az EGT finanszírozási mechanizmus működéséről és feladatairól, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által - a projektgazdai feladatok ellátása mellett – program operátori szerepkörben vezetett energiahatékonysági és megújuló energia programterületekről összeállított előadással kezdődött. Ezt a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet összefoglalója követte a hazai geotermális potenciálról és a határokon átnyúló együttműködési lehetőségekről. Végül a képzési program hat magyar résztvevője számolt be a program alatt szerzett tapasztalatairól, és bemutatták az általuk készített szakmai tanulmányokat. Az előadások után a frissen képzett résztvevők és a hazai szakértők szakmai diskurzust folytattak a jövőben tervezett együttműködések kialakítása és a meglévő szakmai kapcsolatrendszer bővítése érdekében.

A projekt 57,7 millió forint támogatással, 100%-os támogatási intenzitás mellett, hat magyar résztvevő számára tette lehetővé, hogy 2016. április 19. és október 10. között az ENSZ Egyetem Geotermális Képzési Programja keretében tanuljanak Reykjavíkban, Izlandon.

 

  Frissítés: A workshop előadásai elérhetőek a projekt aloldalán.