Tartalom megjelenítő

Tíz ország részvételével Budapesten rendezték az első program operátor találkozót

2013. november 28-29-én a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága rendezte meg Budapesten az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program első program operátor találkozóját, 10 ország Népegészségügyi kezdeményezések programterülettel foglalkozó programoperátorainak részvételével. A találkozóra meghívást kaptak az észtországi és a magyarországi Veszélyeztetett gyermekek és fiatalok programterületért felelős programoperátorok is, mivel ezen programok szoros együttműködésben valósulnak meg a népegészségügyi területtel.

A rendezvény a több tagország Népegészségügyi kezdeményezések elnevezésű területének donor program partnereként működő Norvég Népegészségügyi Intézet kezdeményezésére valósult meg, de jelen voltak még a másik donor program partner intézet, a Norvég Egészségügyi Igazgatóság, és természetesen a Finanszírozási Mechanizmus Iroda képviselői is.

Az esemény célja a részt vevő 10 ország (Bulgária, Csehország, Ciprus, Észtország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Portugália, Románia, Szlovénia) közötti szorosabb kapcsolatok, együttműködés kialakítása, a különböző országokban megvalósuló programok tartalmának és eredményeinek megismerése, valamint a tapasztalatok, jó gyakorlatok átadása volt. 

A résztvevők visszajelzései alapján az első programoperátor rendezvény sikeresnek bizonyult, így a későbbiekben újabb találkozó megrendezése várható.

Ugrás a galériára